HTML

Weblog of laszloka

Kíváncsi vagy a véleményemre? Vagy netán csak olvasni támadt kedved? Akkor jó helyen jársz :) Ha szeretnéd, hogy írjak valamiről, ami téged is érdekel, és kíváncsi vagy mit gondolok a témáról, csak dobj egy e-mailt, és majd meglátom mit tehetek... lordofbears[kukac]gmail[pont]com

Friss topikok

  • laszloka: @JánosHunyadi: Well, you have said it all. Due to the lack of experience I have nothing else to ... (2012.03.21. 19:30) Nők...
  • laszloka: Well, in my opinion, this courtesy is not telling the girl, that she is too weak to open the door ... (2012.03.21. 16:26) Tisztelet, udvariasság
  • JánosHunyadi: Well, I also find the ideas implemented by the Swedish nursery very strange - but it IS only one n... (2012.03.08. 18:19) A svéd modell...
  • laszloka: Ráadásul Eger nagyon szép város, szóval aki fikázni meri, azt nagyon szívesen meglátogatjuk a tesó... (2012.02.29. 22:47) Ez a divat?
  • laszloka: @Cvanger: Elfogyott a művelésre szoruló szőlő a környéken, gyümölcs meg van, de messze, és a főnök... (2011.07.18. 14:40) Aminek kezdete van...

Linkblog

Skullcandy Ink'd értékelés

laszloka 2012.04.06. 14:24

Skullcandy Ink'd
2011-ink-d-black-black_small.jpg

Folytatást ígértem, és mivel megjött a füles, úgy folytatom, hogy leírom a véleményem róla.

Az Ink'd az alsó kategóriás fülesek közé tartozik, így ennek megfelelően próbálom értékelni. Persze egy 120 ezerbe kerülő Sennheiserhez képest ez kb. a szemét kategória, de hétköznapi zenehallgatásra buszon, séta vagy edzés közben ez is tökéletesen megteszi.

Csomagolás:

A fülest egy kézzel viszonylag nehezen nyitható műanyagba csomagolták. Ugyan ki tudtam nyitni szabad kézzel, de nem sok maradt meg épen a csomagolásból. Ráadásul három pár szilikon tappanccsal kéne jönnie, ennek ellenére csak kettőt találtam a csomagban, és nem én vagyok az egyetlen. Az alapból rajta lévő medium méretű tappancs mérete tökéletesen illik a fülembe, ezért nem haragszom annyira. Jött még vele egy small pár is. Mellesleg az átlag füleseket is medium méretűvel szerelik fel, szóval az átlagember fülébe tökéletesen beleillik.

A füles maga:

A füles csatlakozója egy 3.5mm-es aranyozott, szabványos jack dugasz, mely egy 1.3 méter hosszú (színes) kábelben folytatódik, majd egy "agybadugós"(=a füles maga közvetlenül a hallójáratba helyezhető) házba szerelt 11mm átmérőjű hangszóróban végződik. A ház fémes hatású műanyagból készült, színes műanyag berakásokkal. A gyártó logója a füles egészén összesen 9 helyen van feltüntetve :) A kábel kicsit hosszabb, mint az átlag, talán azért, hogy számítógép előtt ülve is kényelmesen hallgatható legyen. A jobb és bal oldal jelzése kicsit el van dugva, a kb. 1mm-es betűket nehéz észrevenni, ennek ellenére a füles drótozásából kifolyólag még sötétben is kikövetkeztethető a jobb és a bal oldal. A kábelen nincs csipesz, ám mivel nem tapad a ruha közé, erre nincs is szükség. Megfelelően merev, beletelik egy kis időbe, mire a gyári hajtás nyomaitól megszabadítjuk. Még jó ideig kicsit hullámos marad.

Használat:

A füles szilikon talpai meglepően jól zárnak. Zajszűrő késességük még akkor is figyelemre méltó, mikor nem szól zene a fülesben. Mikor már zene is megy benne, a külvilág szinte megszűnik létezni. Mosogatás közben hirtelen csend lesz, a kezedben lévő konyhai robotgép zaja megszűnik létezni, modernebb típusú buszokon csak a zenét hallod, a motorzajt nem.
A füles szabályosan beleszoppantja magát a hallójáratba, és egészen addig ott is marad, amíg ki nem vesszük. Nem csúszik ki, ám séta, futás, edzés közben ajánlatos felfelé néző állásban használni, és a kábelt fül mögött vezetni, mert így nem a vákuum húzza vissza a helyére, hanem alapból sem lesz kedve kiesni.
A konstrukció meglepően könnyű, szinte nem is érezni, hogy fülünkben van a fülhallgató.

Hangminőség:

Mint minden fülesnél, ennél is a legfontosabb dolog a hangzás. Azt kell mondjam, hogy elégedett vagyok az Ink'd teljesítményével hangzás terén.
A térhangzás valami hihetetlen. Mikor megszólalt ez a szám, kajakra hátrafordultam, mert megijedtem a vonat hangjától. És ez nem vicc :D
A mély tartományokban egyszerűen hihetetlen dolgokat művel a kis füles. Mindig pont annyi basszust ad, amennyire szükség van. Mikor kell, szinte a gyomromban érzem a basszust, mikor viszont nem, akkor a füles kulturálódik, visszafogja magát, de akármennyi mélyet is ad, ezzel soha nem nyomja el a többi tartományt. (Azért Uffie Pop the glock-jában majdnem sok, de még pont a határon van.)
A közép tartományokban átlagos hangzást kapunk, az énekhangok teljes értékűek, nem nyomja el őket semmi. 
A magas tartományokban azonban akadnak problémák. Főleg 3-4 kilohertz környékén. A füles ezekből hajlamos kicsit többet adni a kelleténél, ezáltal a hangzás néha élessé, hideggé válik. Ennek ellenére a néhány társánál előforduló szinte fizikai fájdalmat okozó visítást nem produkálja, de ez mitsem változtat azon, hogy itt kicsit túl sokat kapunk. Ez a hatás equalizerrel közel teljes egészében korrigálható, de vannak akik nem szeretnek a hangszínszabályzóval bajlódni.
OFF: A minap olvastam egy értékelést (szintén fülhallgató volt az alanya), amiben azért lett lepontozva egy füles, mert néhány tartomány nem jól szólt, de az equalizerrel tökéletesen korrigálható volt. Az értékelés írója azt írta, hogy ugyan a hangszínszabályzóval teljesen jó lett a hangzás, de ő az olyan füleseket szereti, amikhez nem kell állítgatni a hangszínt, és ezért nem ajánlja a fülest. Tegyük fel van egy koncert, és valamiért nem szól elég jól a hangfal. Szereljenek fel másik hangfalat, hátha azzal jobb lesz? Vegyek másik fülest, csak mert nem akarok hozzányúlni a hangszínszabályzóhoz? Kicsit abszurd, nem? A hangszínszabályzó azért van, hogy használjuk. Ennyi.

Műfajok szerinti bontás:

Itt azért hagy kivetnivalót a füles... (a lista még nem végleges, bővítés alatt áll...)
(Az értékeléshez a fülest hangszínszabályzó NÉLKÜL hallgattam, számítógépről. Hangszínszabályzóval az alant felsorolt problémák kiküszöbölhetőek. A rock ez alól kivétel. Azon sajnos nem lehet eleget javítani.)

FIGYELEM! Ez a füles megköveteli, hogy minőségi zenét hallgasson rajta tulajdonosa, mert az szól igazán jól. Ahogy romlik a zene minősége, úgy romlik az élmény is. És jó minőség alatt nem feltétlenül csak 320kb/sec-es .mp3 fájlokat értek, mert loosless audióval szól igazán jól az Ink'd.

Rock: Fáj kimondani, de ha a rock az egyik kedvenc műfajod, akkor semmiképp ne ezt a fülest válaszd. Sajnos a rockban nagyon sok az olyan tartomány, ami ezen a fülesen hallgatva zavaró, és nem lehet teljesen kiszűrni. Ha rocker vagy, ezt a fülest sajnos nem neked találták ki.

Country: Bármi, ami akusztikus, kifejezetten jól szól a fülesen. Igaz ez a country zenére, gitárra, vagy Josh Turner hangjára. Negatívumként talán csak annyit, hogy a régebbi felvételeken kicsit zavaró lehet az alapzaj.

Klasszikusok: Vivaldi ezen is gyönyörű, de modernebb művek is szépen szólnak rajta.

Pop: Az alkalmanként zavaróan éles magas tartományok itt is megteszik a hatásukat némely előadó esetében. Magas női énekhang kicsit fáj a fülnek. Pl. Ke$ha.

Hip-hop: A hip-hop műfajában is minden igényt kielégít az Ink'd. Itt nem igazán fordul elő, hogy sok lenne a magas, de azért Eminem hangja néha kicsit élesebben szól a kelleténél. A tíz évnél régebbi számokkal sincsenek problémák. A mély tökéletes, a szövegek érthetőek.

Dubstep: Amit itt művel a füles, az valami hihetetlen, hangszínszabály nélkül azonban itt is előfordulnak éles hangok. Kétségtelen, hogy a fülest elsősorban számítógéppel előállított/torzított hangokhoz tervezték. Minden, ami elektromos, az kitűnően szól rajta. Olyan mélyet ad, hogy némelyik számtól szabályosan megijedtem, mikor először hallgattam. Netes körökben ezt az érzés úgy hívják, hogy eargasm.

Minimal: Mivel ez is főként a számítógéppel előállított kategóriába tartozik, nem pazarolnék rá túl sok karaktert. Jól szól. Szabályosan érezni, ahogy a basszus hanghullámok hozzápréselődnek a dobhártyához.

Összegzés:

Az Ink'd számomra kellemes meglepetés. Kategóriájában ez az egyik legjobb (ha nem a legjobb) füles, és éppen csak egy kicsi hiányzik ahhoz, hogy a középkategóriát is megszorongassa. Ár érték aránya kitűnő, nem szenved kategóriájának gyermekbetegségeitől, viselete kényelmes, jól néz ki, és élvezetes hallgatni, főleg ha egy kicsit visszaveszünk a 3khz körüli tartományban. Ennek ellenére rock hallgatására nem alkalmas, és egy pár tappancsot "kifelejtettek" a csomagolásából. Objektivitásra való törekvésem megköveteli, hogy ezek miatt  tízből nyolc pontot kapjon, de szívem szerint kilencet adnék neki, egyrészt mert csak 1-2 rock számot hallgatok, és mert úgyse lesz szükségem a legnagyobb tappancsra.

Végeredmény: 6/10

Merem ajánlani mindenkinek, aki nem hallgat sok rock-ot, a jó minőségű zenéket részesíti előnyben, és nincs tizensokezer forintja, hogy egy kategóriával jobb fülest vegyen.

Sajnos a füles három hónap után megadta magát, bármennyire is vigyáztam rá (pedig elhihetitek nagyon vigyáztam rá), szóval sajnos az időtállóságával akadnak problémák. NEM AJÁNLOM, mert nagyon hamar tönkremegy. Vegyetek más fülest. Bár azok valószínűleg nem szólnak ilyen jól, de biztosan tovább bírják a kis Ink'd-nél.

További szép napot! :)

Címkék: vélemény piros füles értékelés Skullcandy Ink'd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://laszloka.blog.hu/api/trackback/id/tr664367417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása